Casting

Personligt interesserer jeg mig utrolig meget for esport scenen, yderligere CS:GO scenen, som jeg har fulgt med i siden 2016. Min rejse som caster startede på Twitch, hvor jeg et par gange om året sendte live, hvor jeg kommenterede CS:GO Major kampe. Disse kampe var nemlig åbne for alle. Siden jeg selv fulgte meget med, ville jeg gerne se kampene, men samtidig livestreame – derfor var det næsten oplagt at jeg begyndte at kommentere over kampene. Det var indhold til streamen, og jeg synes det var sjovt at amatør-caste over de professionelle kampe. Seerne synes også det var spændende at følge med, og feedbacken var bestemt også positiv.

Efter at have kommenteret CS:GO Majors et par gange om året, uden egentlig at have gjort mere ved det, manglede den danske Counter-Strike nyhedsside “Dust2.dk” en caster. En ansøgning blev sendt afsted, og efter ca. en uge fik jeg svar om, at jeg var ansat. I starten af november 2018 blev jeg ansat som caster hos Dust2.dk. Et par gange om måneden skulle jeg simpelthen kommentere nogle af de største danske CS:GO ligaer og turneringer. Alt sammen foregår hjemme bag skærmen, hvor jeg ofte kommenterer i 4-5 timer ad gangen.

Erfaringen hjemme fra værelset kulminerer, når man først skal ud til LAN-parties og caste. Med studie, scene og produktionshold er det her man skal vise hvad man kan. Det er helt andre omgivelser, man kommenterer ofte sammen med en anden, og presset ligger på skuldrene. Ligesom med alt andet, så bliver man kun bedre ved at øve sig, og jo flere events man dækker, jo bedre bliver man! Det er i hvert fald mine forhåbninger inden for casting – jeg har dækket ét LAN event indtil videre, nemlig Dust2.dk POWER Play i Hillerød. Virkelig fed oplevelse, og det er helt klart dét som man kæmper for, når man sidder hjemme på værelset og snakker.

Kasper “Kjasper” Tofting

  • CS:GO Play-by-Play Kommentator
  • Castet officielt i halvandet år
  • Ansat hos Dust2.dk
  • Kommenteret online kampe i POWER Ligaen, Dust2.dk 1- og 2 division.
  • Kommenteret offline kampe til Dust2.dk POWER Play i Hillerød.

Skal jeg caste din kamp, liga eller LAN turnering? Send mig en mail og lad os tage en snak!